Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    05-02-2019  
   

Soester open landschap van de Eemvallei dient behouden te blijven

   

Op donderdag 31 januari 2016 maakte de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) gebruik van het inspraakrecht voor de Soester gemeenteraad. SBDE meent dat het Soester buitengebied beschermd dient te worden tegen o.a. verstening door de bouw van een nieuwe boerderij voor de heer André van Dorresteijn.

    lees verder lees verder
 
   
    01-12-2018  
   

SBDE dient sterke zienswijze in tegen plan Baarnse reclamemast langs A1

   

De Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) heeft een zienswijze ingediend m.b.t. het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het plan voor een 28m hoge reclamemast. De reclamemast wordt voorzien van twee supergrote en energievretende reclameschermen waarvan er een met LED die elke 6 seconden een nieuwe reclame toont/ de andere wordt aan de boven-en onderkant bestraald met spots. De reclamemast is gepland op het sportpark ter Eem, pal naast Rijksweg A1.

    lees verder lees verder
 
   
    01-12-2018  
   

SBDE zeer bezorgd over waterkwaliteit de Eem

   

Vanuit diverse kanten komt informatie bij de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) binnen dat het zeer slecht gesteld is met de waterkwaliteit van de Eem. Afgelopen tijd was er sprake van verontrustende verschijnselen na het zwemmen door jeugd in de Eem met als gevolg koorts, braken, diarree en bloedneuzen.

    lees verder lees verder
 
   
    15-10-2018  
   

Dramatische plannen voor Windturbines en Zonnevelden in Eemvallei

    Uit diverse betrouwbare bronnen vernam de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) dat een aantal boeren in de Eempolder (Eemvallei) plannen maakt voor 200m hoge windturbines in hun weilanden.
    lees verder lees verder
 
   
    14-10-2018  
   

Goudplevieren in Eemvallei

    Natuurfotograaf Jaap Vos maakte op 29 september 2018 deze prachtige foto van een groep goudplevieren in de Noordpolder te Veld in Eemnes in het noordelijk deel van de Eemvallei.
    lees verder lees verder
 
   
2|3|4
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei