Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    29-09-2018  
   

Overduidelijk NEE tegen giga-reclamemast langs de A1

   

De Baarnse gemeenteraad heeft donderdagavond 26 september 2018 geweigerd een 'ontwerp-verklaring van geen bedenkingen' af te geven voor het plaatsen van een torenhoge reclamemast met twee giga-grote reclameschermen langs de A1.

    lees verder lees verder
 
   
    27-09-2018  
   

Doe mee met de Baarnse 'Nacht van de Nacht 2018'

   

Wil je meelopen met Baarnaar Adriaan Voeten tijdens de gratis Baarnse 'Nacht van de Nacht'? Dat kan op zaterdag 27 oktober van 22.00 - 01.00 uur.

    lees verder lees verder
 
   
    26-07-2018  
   

SBDE dient Zienswijze in tegen nieuwvestiging boerderij Peter van den Breemerweg in Soester polder

   

De Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) is in actie gekomen om de Soester polder te beschermen. De provincie Utrecht wil boer André van Dorresteijn toestaan te verhuizen van de Insingerstraat naar de Peter van den Breemerweg in de Soester polder.

Hij wil daar aan de zuidzijde van die weg een nieuwe boerderij laten bouwen. Maar dat zou verregaande nadelige gevolgen voor het landschap hebben. De kwaliteit, de openheid van dit prachtige weidse landschap zal daardoor ernstig worden aangetast.

    lees verder lees verder
 
   
    24-07-2018  
   

Verzoek terugplaatsing bord Nationaal Landschap 'Arkemheen-Eemland'

   

Rijksweg A1 ter hoogte van Baarn is recent verbreed. In de zuidelijke berm stond het belangrijke bord van het Nationaal Landschap 'Arkemheen-Eemland' waarvan de Eemvallei deel uitmaakt. Het bord is al enige tijd daar weg. Kennelijk vanwege de werkzaamheden die daar door Rijkswaterstaat zijn uitgevoerd.

    lees verder lees verder
 
   
    23-07-2018  
   

Speelse jonge kiekendief voor de lens

    Onze SBDE-fotograaf Jaap Vos ontdekte in de polder Zeldert in het Amersfoortse deel van de Eemvallei twee jonge kiekendieven.
    lees verder lees verder
 
   
2|3|4
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei