Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    25-04-2018  
   

Succes met verlaagde damwand Praamgracht voor de Ringslang

   

December verleden jaar deed de Stichting Behoud de Eemvallei aan het Waterschap Vallei en Veluwe het verzoek om de nieuwe damwand langs de Praamgracht in Baarn op een aantal plaatsen dieper de grond in de slaan.

    lees verder lees verder
 
   
    24-04-2018  
   

Fietstocht langs natuurgebieden gewaardeerd

    Geheel gratis organiseerde de Stichting Behoud de Eemvallei en gaanenbeleven.nl afgelopen zaterdag 21 april een gezellige fietstocht in de prachtige Eemvallei.
    lees verder lees verder
 
   
    19-04-2018  
   

VVP/SBDE spreken in bij provinciale commissie over verwerpelijk boerderij-plan in Soester polder

   

Maandag 16 april 2018 sprak VVP-adviseur Bob Smiet, namens de Vereniging Vrij Polderland (VVP) en Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) gezamenlijk in bij de commissie 'Ruimte, Groen en Water' in het provinciehuis te Utrecht. De inspraak had te maken met het plan voor een nieuw te bouwen boerderij voor Andre van Dorresteijn aan de Peter van den Breemerweg te Soest.

    lees verder lees verder
 
   
    14-04-2018  
   

Plan voor nieuwe boerderij tast openheid Soester polder aan

   

Boer Andre Van Dorresteijn verkocht zijn boerderij met land aan de Insingerstraat in Soest. Voor zijn vleeskoeien huurde hij altijd grasland van anderen. Aan ruilverkaveling deed hij niet mee, maar nu eist hij wel een nieuwe boerderij in de polder, aan de Peter van den Breemerweg in Soest.

    lees verder lees verder
 
   
    13-04-2018  
   

Bescherming weidevogels in de 'Eemerwaard'

   

Vrijdag 30 maart was 't zover, de jaarlijkse bescherming van weidevogels in het Baarnse weide-/natuurgebied de 'Eemerwaard' gelegen aan de Eem. Zo'n 15 grutto's, kieviten en tureluurs zijn er alweer gesignaleerd en broeden hier zelfs al.

    lees verder lees verder
 
   
1|2|3
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei