Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    17-02-2019  
   

SBDE plaatst nieuw informatiebord Eemerwaard

   

Zaterdag 16 februari verving de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) het 14 jaar oude bord bij de Eemerwaard in Baarn door een nieuw duo-informatiebord met de tekst 'Natuurgebied' en 'Natuurnetwerk Nederland'.

    lees verder lees verder
 
   
    10-02-2019  
   

Geen nieuwe boerderij voor André van Dorresteijn, Soester open landschap blijft behouden

   

Spraakmakend was donderdag 7 februari 2019 de Soester gemeenteraadsvergadering. Er werd een definitief besluit genomen over de aanvraag voor een nieuwe boerderij door en voor André van Dorrestein.

    lees verder lees verder
 
   
    05-02-2019  
   

Soester open landschap van de Eemvallei dient behouden te blijven

   

Op donderdag 31 januari 2016 maakte de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) gebruik van het inspraakrecht voor de Soester gemeenteraad. SBDE meent dat het Soester buitengebied beschermd dient te worden tegen o.a. verstening door de bouw van een nieuwe boerderij voor de heer André van Dorresteijn.

    lees verder lees verder
 
   
    01-12-2018  
   

SBDE dient sterke zienswijze in tegen plan Baarnse reclamemast langs A1

   

De Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) heeft een zienswijze ingediend m.b.t. het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het plan voor een 28m hoge reclamemast. De reclamemast wordt voorzien van twee supergrote en energievretende reclameschermen waarvan er een met LED die elke 6 seconden een nieuwe reclame toont/ de andere wordt aan de boven-en onderkant bestraald met spots. De reclamemast is gepland op het sportpark ter Eem, pal naast Rijksweg A1.

    lees verder lees verder
 
   
    01-12-2018  
   

SBDE zeer bezorgd over waterkwaliteit de Eem

   

Vanuit diverse kanten komt informatie bij de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) binnen dat het zeer slecht gesteld is met de waterkwaliteit van de Eem. Afgelopen tijd was er sprake van verontrustende verschijnselen na het zwemmen door jeugd in de Eem met als gevolg koorts, braken, diarree en bloedneuzen.

    lees verder lees verder
 
   
1|2|3
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei