Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    12-01-2017  
   

Verrassend 2e plaats bij verkiezing ‘Gooi- en Eemlander van het jaar 2016’

   

Secretaris Kees Koolmees van de Stichting Behoud de Eemvallei is blij verrast met de uitslag van de verkiezing ‘Gooi- en Eemlander van het jaar 2016’ waarbij hij met 638 stemmen de 2e plaats behaalde.

    lees verder lees verder
 
   
    31-12-2016  
   

Nieuwjaarswens en terugblik op 2016

   

De Stichting Behoud de Eemvallei wenst iedereen een voorspoedig 2017 toe. De unieke Eemvallei met zijn unieke flora en fauna verrijkt onze leefomgeving. Daarom is het alle moeite waard om het landschap te behouden en betere natuurdoelen na te streven.

    lees verder lees verder
 
   
    30-12-2016  
   

Nieuwe natuurkansen voor polder de Kampen

   

Het Blaricumse buitengebied ‘de Kampen’ ligt in het noordwesten van de Eemvallei, grenzend aan het Eemmeer. In dit gebied gaan de kansen voor weidevogels zoals o.a de grutto en kievit enorm verbeteren. De weidevogels krijgen met name tijdens de broedtijd als het ware voorrang omdat de gronden duurzaam agrarisch beheerd gaan worden. De natte graslanden vormen een belangrijk gebied voor grutto en kievit, soorten die landelijk erg achteruit gaan.

    lees verder lees verder
 
   
    30-12-2016  
   

SBDE feliciteert Ark & Eemlandschap met mooie prijs

   

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) reikt jaarlijks vier ’Gouden Mispels’ uit aan personen en/of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap.

    lees verder lees verder
 
   
    30-12-2016  
   

SBDE bij Eemlandse boeren in de Deel

   

Zo’n 80 Eemlandse boeren waren op uitnodiging van Arnoud van Daatselaar van de paardenpensionstal 'de Heidehoek' naar partycentrum de Deel in Eemnes gekomen. Kees Koolmees van de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) heeft daar een presentatie gegeven over de ontstaansgeschiedenis van Eemland vanaf de voorlaatste ijstijd, de Saale tot nu.

    lees verder lees verder
 
   
1|2|3
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei