Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    05-12-2017  
   

SBDE wil einde aan verloedering landelijk gebied langs de Hooiweg in Soest.

   

De Stichting Behoud de Eemvallei heeft het college van B&W van Soest gevraagd om haar wettelijke handhavingstaak uit te voeren. Wat is er aan de hand? Er zijn direct ten oosten van de Hooiweg in Soest drie grondeigenaren die hun grond gebruiken op een wijze die volledig in strijd is met het geldende bestemmingsplan.

    lees verder lees verder
 
   
    25-09-2017  
   

Hartenkreet aan gemeenteraad Amersfoort:
'Stem tegen windturbines op/nabij de Isselt, hou Eemvallei vrij'

   

De Stichting Behoud De Eemvallei en andere organisaties hebben vandaag een spoed-brandbrief verzonden naar de gemeenteraad van Amersfoort.

De gemeenteraad beslist op dinsdag 26 september in een raadsvergadering of er wel of geen windturbines komen op/nabij de Isselt te Amersfoort.

    lees verder lees verder
 
   
    12-09-2017  
   

Amersfoort blaast inspraak tegen plan windturbines compleet op

   

Toen de Stichting Behoud de Eemvallei, mede namens de Stichtingen Mooi Baarn en Eemsnoer, de Vereniging Vrienden van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland samen met andere partijen op dinsdag 5 september in het Amersfoortse gemeentehuis wilde inspreken tegen de komst van 175m hoge windturbines op de Isselt, werd het inspreken door de voorzitter niet toegestaan. Zij deed alleen een kort interview en dat was het dan.

    lees verder lees verder
 
   
    23-08-2017  
   

Ongestoord broeden in Stiltegebied Eemland levert broedsucces velduilen op

   

In het Stiltegebied Eemland van de Eemnesser polder, zijn twee nesten van velduilen in het open weilandengebied enige tijd geheim gehouden. Te veel aandacht zouden de broedsels kunnen verstoren. Voorzichtigheid was dus geboden omdat het laatst bekende ‘broedgeval met resultaat’ in de Eempolder 41 jaar geleden was en de velduil een ernstig bedreigde soort is.

    lees verder lees verder
 
   
    16-08-2017  
   

SBDE wint proces bij Raad van State mbt Bestemmingsplan Eemdijk-Oost

   

De Stichting Behoud de Eemvallei is erg blij met de uitspraak van de Raad van State van vandaag waarbij het besluit van de gemeenteraad van Bunschoten van 10 december 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan "Eemdijk-Oost" is vernietigd.

    lees verder lees verder
 
   
1|2|3
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei