Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    12-04-2016 
   

SBDE zeer verontrust om illegaal ingrijpen in Baarns baggerdepot

   

De Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) ontdekte op zaterdag 9 april 2016 dat de bagger in het baggerdepot in de weilanden van de polder aan de Achter Eemlandsweg in Baarn, voor ongeveer de helft was afgevlakt door een graafmachine. Dat blijkt eind verleden week, dus midden in het vogelbroedseizoen, te zijn gebeurd door een loonbedrijf uit Heerhugowaard dat zijn werknemer(s) blootstelt aan gevaarlijke stoffen want dat is die bagger. Maar het is ook nog eens verboden omdat op deze manier de zwaar verontreinigde bagger te vermengen.

SBDE is geschokt omdat vaststaat dat al die bagger moet worden afgevoerd omdat deze daar niet op de schone weilandgrond mag blijven. Baarn moest al ruim 14 maanden geleden van de Raad van State vanwege een door SBDE gevoerd proces, een nieuw besluit nemen over de bagger maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

De RUD (Regionale Uitvoeringsdienst) Utrecht die o.a. voor de gemeente Baarn milieutaken (o.a.vergunningverlening, handhaving) uitvoert heeft de werkzaamheden op vrijdag 8 april 2016 stil laten leggen. Dit kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven.

 
   
vorigevolgende
   

terug / index / archief
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei