Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    06-06-2014 
   

McDonalds uitglijder in Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland krijgt mogelijk vervolg!

   

Vorig jaar ondernam McDonald’s een poging om binnen het bestemmingsplan ‘Buitenrand Eemnes 2012’ een nieuwe vestiging te realiseren op Eemweg 74. Die poging mislukte omdat de gemeenteraad van Eemnes vanwege zwaarwegende tegenargumenten daarmee niet akkoord ging. Deze tegenargumenten waren door de stichting Behoud de Eemvallei en diverse andere partijen ingebracht.

Maar als het aan de gemeente Eemnes ligt, krijgt vorstelijk Baarn nu mogelijk toch nog een McDonald’s of Burger King aan haar poort. De locatie Eemweg 74 van jachthaven ‘De Watermolen’ aan de Eem is een onderdeel van een locatieonderzoek voor een fastfoodbedrijf in Eemnes geworden.

Op woensdag 11 juni om 19.45 uur wordt in de vergadering van de raadscommissie W&R Eemnes besloten of deze locatie voor ‘verder onderzoek’ in aanmerking komt. Nadrukkelijk vragen wij u om ook naar het gemeentehuis BEL-combinatie, Zuidersingel 1 te Eemnes te komen want uw aanwezigheid is zeer belangrijk en kan het verschil maken.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt er na 11 juni alleen nog maar gesproken over hoe het plan gerealiseerd moet worden en niet langer ‘of’ er wel een fastfoodbedrijf aan de Eem zou moeten verrijzen. Daarbij wordt o.a. compleet voorbij gegaan aan de Ecologische Hoofdstructuur van de Eem. De komst van een McDonald’s incl. een Mcdrive zal als dit plan doorgaat, een verwoestend effect hebben op deze voor de natuur zo belangrijke hoofdstructuur.

De Stichting vindt een McDonald’s aan de Eem een kwalijke en onverteerbare zaak. Geen fastfoodketen aan de Eem, nu niet en in de toekomst niet!

 
   
vorigevolgende
   

terug / index / archief
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei