Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    04-05-2014 
   

Man betrapt op vernielingen rond de Eemerwaard

   

Al weken lang kampt de Stichting Behoud de Eemvallei met vernielingen/diefstallen van geplastificeerde posters die zij aan alle randen aan de bestaande paaltjes langs de Eemerwaard heeft opgehangen. Doel daarvan is om de al 8 paartjes broedende weidevogels zoals kieviten, grutto's en tureluurs en nog eens 2 paartjes broedende fazanten te beschermen. Maar de afgelopen week zijn er nog meer grutto's in de Eemerwaard neergestreken en mogelijk gaan die ook broeden. Op de posters was aangegeven dat men de hond niet in de Eemerwaard mocht toelaten. Met de boeren die daar het land pachten, is dat zo afgesproken.

Vrijdagmiddag 2 mei betrapte Kees Koolmees, secretaris van de stichting, een man die één van die posters van een paaltje afscheurde. Nonchalant liep de man door en scheurde even verderop een tweede poster eraf. De stichting was alert geworden omdat er de afgelopen weken al 28 posters waren gestolen c.q. vernield. Maar de stichting hing altijd direct weer nieuwe op.

eemerwaard panorama foto
Klik voor panorama foto

Koolmees: 'De man hield ik direct aan want dat mag als je iemand op heterdaad betrapt. De man ontkende alles en ging heftig te keer, probeerde mijn fiets in de Praamgracht te gooien, sloeg me, dreigde me in de Praamgracht te verzuipen. Ook trok hij mijn overhemd kapot en sloeg met een opgevouwen hondenriem op mijn pols waardoor deze werd gekneusd. Kijk, het is zo achterbaks om wekenlang posters weg te halen of te vernielen, waarom doe je zoiets. Iedereen in de buurt vindt de broedende weidevogels prachtig en vanuit heel Baarn komt men zelfs naar de Eemerwaard om de pas uit het ei gekropen kieviten te fotograferen. Ik probeerde herhaalde malen de om zich heen slaande man tegen de houden omdat hij wilde wegvluchten. De politie haalde de verdachte op en bracht hem over naar het Baarnse politiebureau.

 
   
vorigevolgende
   

terug / index / archief
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei