Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    08-03-2009 
   

Eerste kievitsei weer gevonden in de Eemvallei

   

Voor het tweede jaar op rij is op zondag 8 maart het eerste kievitsei 2009 in de Eemvallei gevonden. Het was net zoals vorig jaar weer in de Maatpolder in Eemnes maar nu een paar dagen later. De vinder is Reijer Manten van de weidevogelbeschermingsgroep Westelijk Eemgebied.

De vondst werd door Landschapsbeheer Nederland en de stichting Beheer Natuur en Landelijk Gebied op echtheid gecontroleerd en in orde bevonden. Kieviten zijn trekvogels en vliegen tijdens hun jaarlijkse trektochten vanuit en naar Nederland over Frankrijk, Spanje en andere Zuid Europese landen. Jaarlijks worden daar 1 miljoen kieviten in netten gevangen en door de bevolking geconsumeerd terwijl in Nederland de kieviten wel beschermd zijn. De populatie van deze weidevogels neemt de laatste jaren sterk af.

De Europese commissie zit nog op een plan te broeden om het vangen en doden van kieviten in de Europese Unie voor 5 jaar te verbieden. De stichting Behoud de Eemvallei zal deze commissie dringend verzoeken om het verbod per 2010 te laten ingaan.

 
   
vorigevolgende
   

terug / index / archief
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei