Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    05-10-2004 
   

Streep kan door plan windturbines bij Bunschoten/Amersfoort

    Er kan een streep door het provinciale plan voor de rij torenhoge windturbines in de Eemvallei, bij Bunschoten/Amersfoort. In de Provinciale Staten van Utrecht is er geen meerderheid meer voor. Dat is een gevolg van de opstelling van de VVD-fractie (14 zetels). Fractievoorzitter Swane maakte gisteren tijdens de algemene beschouwingen op de provinciale begroting bekend dat ook zijn partij van mening is dat het plaatsen van windturbines in de provincie Utrecht niet moet doorgaan.

Eerder al liet D66 (4 zetels) hetzelfde weten. Daar het CDA (16 zetels) al had aangegeven de windturbines bij Bunschoten/Amersfoort niet te willen, is er in de 63 zetels tellende Provinciale Staten nu een ruime meerderheid tegen deze locatie, zeker ook omdat de SGP-fractie (2 zetels) gisteren de VVD bijviel.

VVD-fractievoorzitter Swane zei gisteren dat plaatsing een ‘historische vergissing’ zou zijn. De enorme weerstand onder de bevolking heeft de VVD er toe gebracht om de aanvankelijke steun aan de windturbineplannen te herzien. De stichting ‘Behoud de Eemvallei’ hoopt dat ook de fracties van PvdA, GroenLinks en SP tot dit besef komen dat in de Eemvallei nu eenmaal geen windturbines thuis horen, ook niet op de locatie Eemnes/Baarn.

Bron: Amersfoortse Courant.
 
   
vorigevolgende
   

terug / index / archief
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei