Stichting Behoud de Eemvallei
    contact info
 
Stichting Behoud de Eemvallei
   
 
 
 
 
 
 
 
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2008

    12-09-2017  
   

Amersfoort blaast inspraak tegen plan windturbines compleet op

   

Toen de Stichting Behoud de Eemvallei, mede namens de Stichtingen Mooi Baarn en Eemsnoer, de Vereniging Vrienden van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland samen met andere partijen op dinsdag 5 september in het Amersfoortse gemeentehuis wilde inspreken tegen de komst van 175m hoge windturbines op de Isselt, werd het inspreken door de voorzitter niet toegestaan. Zij deed alleen een kort interview en dat was het dan.

    lees verder lees verder
 
   
    23-08-2017  
   

Ongestoord broeden in Stiltegebied Eemland levert broedsucces velduilen op

   

In het Stiltegebied Eemland van de Eemnesser polder, zijn twee nesten van velduilen in het open weilandengebied enige tijd geheim gehouden. Te veel aandacht zouden de broedsels kunnen verstoren. Voorzichtigheid was dus geboden omdat het laatst bekende ‘broedgeval met resultaat’ in de Eempolder 41 jaar geleden was en de velduil een ernstig bedreigde soort is.

    lees verder lees verder
 
   
    16-08-2017  
   

SBDE wint proces bij Raad van State mbt Bestemmingsplan Eemdijk-Oost

   

De Stichting Behoud de Eemvallei is erg blij met de uitspraak van de Raad van State van vandaag waarbij het besluit van de gemeenteraad van Bunschoten van 10 december 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan "Eemdijk-Oost" is vernietigd.

    lees verder lees verder
 
   
    08-08-2017  
   

Schip kapseist in de Eem en verliest kraan

   

In de Eem ligt het overslagschip 'Liesveld' afgemeerd dat via een lopende band de afgelopen tijd grond naar de wal bracht. Kennelijk is de grond bestemd voor de laatste dempingen van het 'Gat van Netten', een voormalige zandgat aan de Eem in Hoogland dat plasdras-natuurgebied moet worden voor de weidevogels. De grond ligt namelijk aan de rand van het gat.

    lees verder lees verder
 
   
    28-07-2017  
   

Zwaar verontreinigde grond moet uit de dijk worden verwijderd

   

In het project ‘Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem’ van het Waterschap Vallei en Veluwe, blijkt dat er verontreinigde grond is aangevoerd čn verwerkt in een tweeënhalve kilometer lange dijk aan de Westdijk in Bunschoten.

    lees verder lees verder
 
   
1|2
   
   (c) 2008 Stichting Behoud de Eemvallei